Tag: NEETs

Креирано е видео од местото Гирифалко за лицата кои бараат решенија за борбата против невработеноста во регионот Калабрија

Видеото беше подготвено во јануари и беше презентирано на првиот состанок на партнерите во Скопје, Македонија (31/01 – 01/02.2017). Сакавме да бидеме креативни и да ја искористиме приликата кога ги правевме интервјуата подготвени од страна на Со-ВЕТ проектот, да создадеме атмосфера на соработка, за да младите се чувствуваат вклучено во процесот кој е создаден со […]

Подемот на социјално претприемништво

И покрај неодамнешната финансиска криза, за поздравување е економскиот напредок со кој се соочува Велика Британија. Меѓутоа со бројката од 568.000 млади невработени лица, постои реална закана дека во Велика Британија младите ќе станат првата “изгубена генерација“ во Европа. Моменталната невработеност кај младите е 12,6% (податоци од декември 2016), која сеуште не е на толку […]