Tag: млади

Креирано е видео од местото Гирифалко за лицата кои бараат решенија за борбата против невработеноста во регионот Калабрија

Видеото беше подготвено во јануари и беше презентирано на првиот состанок на партнерите во Скопје, Македонија (31/01 – 01/02.2017). Сакавме да бидеме креативни и да ја искористиме приликата кога ги правевме интервјуата подготвени од страна на Со-ВЕТ проектот, да создадеме атмосфера на соработка, за да младите се чувствуваат вклучено во процесот кој е создаден со […]

Подемот на социјално претприемништво

И покрај неодамнешната финансиска криза, за поздравување е економскиот напредок со кој се соочува Велика Британија. Меѓутоа со бројката од 568.000 млади невработени лица, постои реална закана дека во Велика Британија младите ќе станат првата “изгубена генерација“ во Европа. Моменталната невработеност кај младите е 12,6% (податоци од декември 2016), која сеуште не е на толку […]

Прв транснационален состанок на партнерите на проектот одржан во Скопје, Македонија на 30/31ви јануари 2017

Првиот транснационален состанок на партнерите се одржа во Скопје, на 30/31ви јануари 2017. На состанокот присуствуваа претставници од сите партнерски земји, Македонија, Грција, Турција, Италија, Обединето Кралство и Шведска. Настанот беше во организација на Фондација-Агро-Центар за едукација, а се одржа во конференциската сала на хотелот Долче Интернационал во Скопје. На првиот ден од состанокот партнерите […]