Tag: Видео

Креирано е видео од местото Гирифалко за лицата кои бараат решенија за борбата против невработеноста во регионот Калабрија

Видеото беше подготвено во јануари и беше презентирано на првиот состанок на партнерите во Скопје, Македонија (31/01 – 01/02.2017). Сакавме да бидеме креативни и да ја искористиме приликата кога ги правевме интервјуата подготвени од страна на Со-ВЕТ проектот, да создадеме атмосфера на соработка, за да младите се чувствуваат вклучено во процесот кој е создаден со […]

Тимот на JUMP работеше со целната група (NEET) од градот Гирифалко – фокус на социјалното претприемништво во јужна Италија

Обично во четврток, младите кои се без работа се собираат, прашувајки се што да направат во врска со нивната состојба на невработеност. Тимот на JUMP, составен од Пиетро Куратола и Ерика Герардини, заедно со фотографот Оресте Монтебело, беа во малото село Гирифалко во областа Катанцаро, да видат како младите го поминуваат своето време и да […]