Tag: борба со невработеноста на младите

Тимот на JUMP работеше со целната група (NEET) од градот Гирифалко – фокус на социјалното претприемништво во јужна Италија

Обично во четврток, младите кои се без работа се собираат, прашувајки се што да направат во врска со нивната состојба на невработеност. Тимот на JUMP, составен од Пиетро Куратола и Ерика Герардини, заедно со фотографот Оресте Монтебело, беа во малото село Гирифалко во областа Катанцаро, да видат како младите го поминуваат своето време и да […]