Креирано е видео од местото Гирифалко за лицата кои бараат решенија за борбата против невработеноста во регионот Калабрија

Видеото беше подготвено во јануари и беше презентирано на првиот состанок на партнерите во Скопје, Македонија (31/01 – 01/02.2017). Сакавме да бидеме креативни и да ја искористиме приликата кога ги правевме интервјуата подготвени од страна на Со-ВЕТ проектот, да создадеме атмосфера на соработка, за да младите се чувствуваат вклучено во процесот кој е создаден со партнерство на меѓународни организации кои се грижат за нивната деликатна состојба на невработеност. Уживајте во видеото и следете го развојот на Со-ВЕТ проектот. Само што ја започнавме 2017 година во која нема да престанеме да работиме со нашата целна група на локално ниво.

Процесот за креирање на курикулум за социјално претприемништво започна! Следете не!